İZMİR ÖZEL DEDEKTİFLER DERNEĞİ

İZMİR PRİVATE DETECTİVES ASSOCİATİON

Özel Dedektifleri Özel Ajanlar Yakaladı

Özel dedektiflik bürosuna yapılan baskında yetkilileri de hayrete düşüren manzarayla karşılaşıldı. Baskında, emniyet birimlerinin kullandığı son model, dinleme, izleme ve teknik takip cihazları ele geçirildi.

CUMHURİYET Savcısı Namık Kemal Saltuk’un, özel dedektiflik bürolarının yasal olmadıkları ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” ettikleri gerekçesiyle başlattığı soruşturma kapsamında basılan dedektiflik bürosu VIP’den, VIP skandallar çıktı.  Dedektifleri “gizli soruşutrma olarak görev yapan özel ajanlar yakaladı. Gizli polisler müşteri gibi irtibata geçtiği dedektiflerle, “Müşteri” olarak  sözleşme imzaladılar.

Son teknoloji cihazlar

Dedektiflik adı alıtında suç örgütü kurdukları iddia edilen şüphelilerin, kamu kurumundaki örgüt üyeleri sayesinde en gizli bilgilere rüşvet karşılığında ulaştıkları, emniyet birimlerinin kullandığı son model dinleme, izleme ve teknik takip cihazlarından kullandıkları belirlendi. Baskında ele geçirilen cihazlar arasında, jammer, mıknatıslı oto takip cihazı, tablo ve kravat içerisine yerleştirilmiş gizli kameralar bulundu. Zanlıların takip ettikleri şahıslarla ilgili gizli bilgilere (adres, telefon, araç, tapu kayıtları, adres, nufüs bilgilerini) Emniyet, Jandarma, Nüfus Müdürlüklerinde ve Ticaret Sicil Odalarında görevli örgüt üyeleri aracılığı ile ulaştıkları iddia edildi.

Herkes herkesi izletiyor

İş ortağından, kocasına, sevgilisinden, damadına kadar birçok kişinin, takip için özel dedektiflik bürosuna başvurduğu belirlendi. Savcı Namık Kemal Saltuk’un talimatıyla basılan VIP dedektiflik bürosunda da  birçok kişinin izlendiğine dair dökümanlar ele geçirildi.

İşte gizli kameralar

Dedektiflik bürosu ve evlerde çıkan içine gizli kamera yerleştirilmiş cihazlardan bazıları şöyle:Duvar saatleri, masa saatleri, para çantaları, kravatlar, çakmaklar, 2 adet kameralı M4 cihazı, tablolar, düğmeler, tavan duman sensörleri, prizler, kalemler, şapkalar.

Mıknatıslı takip cihazı

Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre şüpheli, cihazın özelliğini, “Birşey içersinde dahili bataryası var, kişi takibi yapabiliyorsun. Bir ürünümüz var bizim. Örnek veriyorum bir tane aracın şasesine mıknatısla konuluyor, KOM daire başkanlığı falan kullanıyor. O şekilde takip edebiliyorsun” sözleriyle anlatıyor.

Kamu kurumlarından bilgi aktarımı

Örgüt üyelerinin emekli asker, muvazzaf asker, polis ve kamu görevlileri olması nedeniyle halen kamuda çalışan bazı örgüt üyeleri aracılığı ile kurumların veri tabanlarındaki adres, kimlik bilgileri, nüfus kayıt örnekleri, aile bilgileri, banka hesap numaraları, tapu kayıtları gibi bilgileri elde ettikleri; bu bilgilerle birlikte fotoğraflar ve ses kayıtlarını arşivledikleri, kamu çalışanlarının, görevlilerini kötüye kullanarak kamuda gizli kalması gereken bilgileri dedektiflik adı altında üçüncü şahıslara verdikleri tespit edildi.

Mahkemeye çıkarılan 14 şüpheliden örgüt lideri Ömer Faruk K.’nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERİN KAYNAĞI

ile iletişime geç